Multichannel-documentoplossingen: booming business

Magazine “Insights”: interview Jean-Paul Serneels, Sales & Marketing Director

speos Belgium, dat een totaaloplossing biedt voor documentbeheer, verzorgt heel de papieren flow van Telenet. Het bedrijf zag in 1985 het levenslicht en is actief in de productie van transactionele documenten, zoals facturen, rekeninguittreksels en loonbrieven. In 2001 werd speos Belgium een filiaal van het Belgische postbedrijf bpost.

Kort op de bal

“Het produceren, distribueren en archiveren van documenten is onze corebusiness”, zegt Jean-Paul Serneels, commercieel directeur van speos Belgium. “We bieden een one-stop oplossing aan voor alle uitgaande documenten, zowel op papier als elektronisch.
De papieren flow is tegenwoordig bijna uitsluitend in full colour.
Elektronisch verzenden we via alle bestaande platformen, zoals Doccle, Zoomit en Mercurius. Maar ook de presentatie van documenten op klantenportalen en het versturen via e-mails zijn populaire kanalen. Ons marktaandeel bedraagt dan ook meer dan 50%.” De zowat veertig IT’ers bij Speos zijn ook altijd alert voor innovatie.
Serneels: “Zij houden de snel evoluerende elektronische markt in het oog, zodat we kort op de bal blijven spelen.

Diversiteit

Het papieren document staat onder druk. De e-oplossingen worden volwaardiger, zodat de dalende trend inzake papiergebruik toeneemt.
“Bij ons vertrekt één document op vier elektronisch, maar wij hebben klanten die al voor 90% elektronisch werken”, weet Serneels. “Meer en meer bedrijven geven hun al
dan niet digitale printjob uit handen, gaan outsourcen. Het gaat hard voor ons. Wij voorzien een groei van 20% voor 2018. Daarnaast diversifiëren we. Zo printen en verdelen we de medische getuigschriften voor het RIZIV, het inschrijvingsbewijs en de officiële nummerplaten voor het DIV en drukken digitale kranten.”