IT director (M/V/X)

Ben je klaar om actief deel te nemen aan de transformatie van speos?

Speos is actief in de administratieve en financiële processen van bedrijven via digitale en papieren oplossingen en maakt sinds 2001 deel uit van de groep bpost.

We delen dezelfde waarden, maar met één verschil: speos is een team van 220 mensen waar de CEO werknemers bij hun voornaam aanspreekt. Met een vriendelijke werksfeer biedt speos een unieke cultuur.

Onze missie? Onze missie is om een kwaliteitsvolle dienstverlening te bieden aan onze klanten door communicatie een echte meerwaarde te geven!

In deze context vertegenwoordigt onze softwareafdeling het hart van ons bedrijf.

 

Waarom hebben we jou nodig als IT-directeur?


Dit is jouw uitdaging

 

Transformatie core software speos

Als IT Director is het jouw missie om onze software architectuur naar een hoger niveau te tillen. Je ondersteunt de transformatie van het IT-team naar een productgerichte aanpak. Deze monitort een groot portfolio aan applicaties.

Je definieert de roadmap, garandeert de technologische visie van de afdeling en handhaaft de betrouwbaarheid van generieke product/Development/Support processen, terwijl je informatiesystemen verbetert aan de hand van automatisering en digitale implementatie. Je geeft leiding aan een multidisciplinair team.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe IT-platform en ben je verantwoordelijk voor het vormgeven, leiden en opleveren van projecten binnen een portfolio van klanten.

 

Lid van het Directiecomité

Als lid van het directiecomité moet je deelnemen aan de overlegcomités (Exco, Executive review) en vertegenwoordig je speos op vergaderingen met onze verschillende partners.

Uitstekende people manager

Je team bestaat uit 40 medewerkers, elk met specifieke taken en verantwoordelijkheden.

Als people manager is het jouw rol om ondersteuning te bieden aan je medewerkers. Er wordt ook verwacht dat je hen te ondersteunt in hun loopbaanontwikkeling door middel van training en coaching.

 

Jouw verantwoordelijkheden

 • Als IT Director is het jouw missie om het IT-beleid van het bedrijf te bepalen op basis van de behoeften van klanten en de markt, het technologische ontwaken van Speos te behouden en onze tools te optimaliseren!
 • Je houdt de IT-architectuur in lijn met de strategie van Speos om te zorgen voor consistentie van ontwikkelingen;
 • Je zorgt voor de keuze van de juiste IT-tools om deze in lijn te brengen met de ontwikkelingen;
 • Je beheert relaties met onze IT-leveranciers en stelt investeringen voor betreffende innovatieve en op behoeften gebaseerde technologieën, zodat de technologische knowhow van Speos kan worden behouden;
 • Je zorgt voor een technisch-commerciële rol in geval van nood om aan de wensen en behoeften van onze klanten te voldoen;

Continu verbeteren

Onze IT-directeur moet kwalitatief rapporteren betreffende IT-kwesties om een duidelijke visie op onze prestaties vast te stellen. In samenwerking met het Management Committee is het jouw missie om verschillende verbeterprojecten te identificeren en uit te voeren.

 

Jouw profiel

 • Masterdiploma in computerwetenschappen of burgerlijk ingenieur met aanzienlijke ervaring op het gebied van IT en/ of management;
 • Ruime ervaring op het gebied van beheerapplicaties
 • Relevante ervaring met monolithische toepassingen
 • Ervaring op het gebied van microservices architecturen is een echte troef.
 • Ervaring in schaalbaarheid en high availability software;
 • Ervaring in people management: participatief leiderschap en het vermogen om je team te motiveren;
 • Gevoel voor organisatie, prioriteitsmanagement en anticipatie;
 • Een klantgerichte en resultaatgerichte aanpak;
 • Een strategische visie en het vermogen om dit te delen met uw partners en medewerkers;
 • Een uitstekende beheersing van het Frans en een goede kennis van het Nederlands en Engels.

Je bent een rolmodel en bevordert cultuurverandering binnen de afdeling.

Waarom speos?

Naast een aantrekkelijk maandsalaris bieden we een mooi pakket aan voordelen waaronder een bedrijfswagen, een representatievergoeding, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering en een niet-recurrente bonus.

Dit is wat ons echt onderscheidt

 • speos evolueert in een snel veranderende omgeving. Dit zorgt voor veel uitdagingen en innovatieve projecten.
 • De werksfeer en collegialiteit maken de speoscultuur uniek. En dat willen we je bewijzen.
 • Je hebt veel autonomie en vrijheid in je besluitvorming.